• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Визначено план підготовки до навчального року

Визначено план підготовки до навчального року

2013-07-23

Про підготовку до 2013/2014 н.р.

В рамках підготовки до нового навчального року регіональним управлінням та департаментам освіти і науки необхідно здійснити низку заходів, спрямованих на організований початок 2013/2014 навчального року, зокрема, організувати оперативне розвезення підручників для загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів із загальноосвітніх предметів.

Також згідно з наказом міністра до 15 серпня у регіонах мають вжити заходів щодо якісної підготовки загальноосвітніх, дошкільних та професійно-технічних навчальних закладів, забезпечення належного стану безпеки життєдіяльності учнів та вихованців.

До 16 серпня необхідно забезпечити умови для навчання та виховання учнів молодших класів, залучення для цього місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, підприємців, громадськості, меценатів та спонсорів. Також до 16 серпня у регіонах мають бути проведені огляди стану підготовки дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних та позашкільних навчальних закладів до нового навчального року.

Відповідно до наказу міністра, до 23 серпня необхідно завершити комплектування дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів педагогічними працівниками.

28 - 30 серпня 2013 року рекомендовано провести конференції педагогічних працівників, колегії, у ході яких має бути обговорений стан готовності шкіл до нового навчального року та впровадження державних стандартів початкової, базової та повної загальної середньої освіти, а також питання, напрацьовані під час проведення Всеукраїнської акції "Нові стандарти – нова школа".

До 31 серпня провести набір учнів до 1-х та 10-х класів, забезпечити раціональне комплектування інших класів (груп) навчальних закладів.

Також міністр освіти доручив ужити заходів щодо передплати дошкільними та загальноосвітніми навчальними закладами офіційних видань міністерства: "Інформаційний збірник та коментарі Міністерства освіти і науки України", газети "Освіта України" та фахових періодичних видань.

До переліку інших завдань, що передбаченні у рамках підготовки до нового навчального року включено продовження роботи щодо переходу усіх шкіл на однозмінний режим роботи; забезпечення підвезення до місць навчання учнів у сільській місцевості; завершення створення навчальними закладами власних веб-сайтів; вжиття заходів щодо забезпечення рівного доступу до якісної освіти осіб, які потребують корекції фізичного розвитку, зокрема, обладнання пандусів, ліфтів або підйомників, спеціальних туалетних кімнат та вбиралень.

Інформацію про організований початок навчального року необхідно надати до міністерства 2 вересня до 12 години.

Підсумкова колегія Міністерства освіти і науки , присвячена готовності загальноосвітніх навчальних закладів до нового навчального року та впровадження державних стандартів початкової, базової та повної загальної середньої освіти відбудеться 27 серпня 2013 року.

Джерело: http://osvita.ua/school/36584/

Кiлькiсть переглядiв: 364

Коментарi